INGREDIENTS (massa):
300 g. de Farina Força (w280)
120 g. de Llet (freda)
5 g. de Sal
6 g. Llevat forner en pols
1 Ou
60 g. de Sucre
30 g. Mantega (Tº ambient)
1 cllda. d’espècies a gust: anís en pols,
canyella en pols, vainilla ensucrada
i aigua d’azahar.
INGREDIENTS (decorar):
Fruita confitada: taronja, meló, cireres
Sucre
Pinyons o Ametlla picada (opcional)
PREPARACIÓ:
- Introduïu tots els ingredients dins d’un bol a excepció d’una quarta part de la llet.
- Barrejar i si cal afegir la llet que resta.
- Abocar la pasta a sobre del taulell.
- Amassar fins que aconseguiu una massa fina i suau.
- Fer una bola amb la massa (untar una mica d’oli per sobre) i deixar-la reposar tapada amb film durant 1:00 h. aprox.
- Preparar la safata del forn i col·locar paper de forn a sobre.
- Estirar la massa amb l’ajuda d’un corró fins aconseguir una forma allargada i col·locar-la sobre la safata del forn. (el corró i el taulell s’han d’untar amb una mica d’oli per poder estirar la massa)
- Posar la fruita a sobre, enganxant-la ben fort.
- Deixar reposar durant 1:30-2:00 h. aprox. (tapada amb film)
- Escalfar el forn.
- Pintar la coca amb 1 ou batut.
- Posar sucre en gra a sobre i pinyons o ametlla picada (opcional).
- Enfornar a 220ºC.
- Temps aproximat de cocció: de 12 a 14 minuts.
- Treure del forn i pintar o polvoritzar amb licor d’anís per sobre.